Gerrit Bosma kunstenaar

gerrit-2Het samenvoegen van herkenbare voorwerpen in ongebruikelijke combinaties is kenmerkend voor mijn werk. Of het nu gaat om landschappelijke installaties, om sculpturen of om wandborden. Deze onvoorspelbare samenvoegingen roepen verwondering en tegelijkertijd herkenning op.  In de uitvoering van mijn werk is een organische ruwheid zichtbaar.

Vanaf 1994 kregen mijn groenbeelden veel aandacht in de regionale en landelijke pers. De groenbeelden kwamen tot stand door installaties en stillevens te situeren in het landschap. Het landschap werd het decor van de enscenering. Het samenspel tussen het landschap en dat wat er aan werd toegevoegd was essentieel. Deze werken waren vergankelijk.
Een selectie van gefotografeerde groenbeelden staat in mijn boek “Beeld in het groen” en op mijn ansichtkaarten.

Sinds 2008 ontstaan mijn werken in het atelier. Bestaande voorwerpen voeg ik samen om nieuwe objecten te creëren. Een groot deel van mijn werken bestaat uit de wandborden. Wandborden kunnen in opdracht worden uitgevoerd met eigen ingebrachte borden.
Ook andere voorwerpen met een herinnering kunnen worden verwerkt in een sculptuur en zodoende nieuwe vorm en betekenis krijgen.
Mijn atelier bevindt zich op hetzelfde terrein als het Huis van Middenmeer. Al meer dan vijfentwintig jaar werk ik met plezier voor dit bedrijf waarin een bloemenatelier en een interieurzaak huizen.

Posts Protect Plugin by http://blog.muffs.ru